Mint az a nevében is benne van, a szépségszalon az a hely, ahova megszépülni járnak a látogatók. A szépségipar, a kozmetika fejlődésével egyre több szolgáltatás válik elérhetővé egy ilyen szépségszalonokban. Téves a feltételezés, hogy kizárólag hölgyek veszik igénybe ezeket a szolgáltatásokat, hiszen manapság már sok, férfiak körében is elterjedt szolgáltatást is nyújtanak.

A szépségszalonok egyszerre több szakembert alkalmaznak, melyek általában egy bizonyos kezelésnek, szépészeti szolgáltatásnak a szakértői. Ezek a szakemberek folyamatos továbbképzéseken vesznek részt, hogy a vendég mindig az elérhető legújabb eljárásokat kaphassa, illetve azokat megfelelő szaktudás mellett nyújthassák.

Egy szépségszalon (például a slimfitt Mátyásföldön) főbb szolgáltatásai közé tartoznak a következök: a testkezelések, a különböző pakolásoktól kezdve, az ultrahangos zsírbontás, a narancsbőr elleni kezelések, a fogyasztás és méregtelenítés, a számítógépes alakformáláson át, a bőr és testfeszítésig minden.

A masszázs és testmasszázs, mely olyan fajtáit öleli fel a kezeléseknek, mint a gyógymasszázs, a cellulit masszázs, a mézes, vagy illóolajos masszázs, a svédmasszázs, vagy akár a kismama masszázs, illetve a fej és nyakmasszázs. Az IPL lézeres kezelések közé tartozik a végleges lézeres szőrtelenítés, az IPL pattanásos bőr, illetve pigmentfolt, hajszálér, rosacea vagy seprűvéna kezelés.

A kozmetika az arc és a szépségápolás alapját képzi, az arctisztítástól kezdve, az arcfiatalításon át, a férfi kozmetikát beleértve, a szemránckezelést, a gyantázást, illetve minden modern kozmetikai kezelésnek a gyűjtőfogalma. A fodrászat, mind nők, mind férfiak számára a hajápolás terén elérhető összes kezelést takarja, pld. a hajgyógyászatot, vagy az utóbbi években egyre jobban elterjedt, hölgyek körében közkedvelt hajhosszabbítást is beleértve.

Sajnos, nem mindig a szép ápolt bőr miatt keresik fel a szépségszalonokat. Bőrproblémák esetén szóbajöhetnek olyan természetes kozmetikumok mint például az OrganiClinic irritált bőrre, ekcémára használatos krémei.

A kézápolás és lábápolás: ide tartozik a pedikűr, a manikűr, a parafinos kezelések, és a különböző műkörömépítések és körömdíszítések is.

Aktuális trendek, eljárások és praktikák területén a fittpercek.hu weboldal sok hasznos, bulvármentes cikket közöl rendszeresen.