Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kertépítés

Egy rendezett kert mindig szép látványt nyújt, gyakorta csak ámulunk egy adott kertnek az esztétikai kialakítását szemrevételezve, azonban egy igazán harmonikus és stílusos kert minden esetben gondos tervezés és annak szakszerű kivitelezésének a gyümölcse.

Az így létrehozott kertnek évek múltán is megmarad az elrendezése, a főbb elvei, illetve formái. Kertépítés során a magánházak körüli kerteknek sok szempontnak is eleget kell tenniük.

Amellett, hogy egy kellemes, meghitt pihenésre alkalmas újabb életteret kell biztosítania a család számára, egyidejűleg meg kell felelnie a baráti összejövetelekhez, illetve a gyerekek játékbirodalmaként is helyt kell állnia. 

A szép kert egyik fontos eleme a gyep. A Hidrovetés Kft az első olyan cég, mely a füvesítést slaggal végezte Magyarországon. Kerttervezés során érdemes ezt a technikát is számításba venni - főleg a nagy területek, nehezen füvesíthető rézsük vagy, ha az egyenletes gyepszőnyeg kialakítása az igény.

A modern kertépítésnek sok változata, illetve stílusa létezik, a teljesség igénye nélkül csak a legelterjedtebbeket említenénk meg. A falusi kertek stílusában épített kertekről sokan tévesen azt gondolják, hogy nem kötődnek szorosan bármely kertépítési stílushoz.

Ez olyannyira másképp van, hogy a falusi kertépítés egy önálló stílus, amelynek sajátos, felismerhető jegyei hagyományaiban mutatkoznak meg. Ennek a fajta kertépítésnek a rusztikusság a stílusjellemzője.  

Meg kell említenünk a mediterrán kertépítési stílust is. Ezt a mediterrán tájak természetes lomblevelű örökzöldjei, a virágos és illatos félcserjék, és a fa és kerámiatartók jellemzik. A nővények ápolásának odafigyelésével, illetve a helyes kertépítési szabályok betartásával fenntartható az egzotikus mediterrán kertünk hazánkban is.

Napjainkban egy viszonylag friss, divatos irányzat a design kert, illetve más néven a minimál stílusú kert. Ezt a kertépítési stílust a modern, letisztult építészeti geometrikus formáknak a kértre való kiterjesztése jellemzi. Következő és, messze nem teljes listánk, utolsó tagja a szabadidőkert.

Ez az irányzat manapság egyre népszerűbb, itt a fő szempont a fenntarthatóság, ami a kert tulajdonosától a legkevesebb időt veszi el. Természetesen egy szabadidőkert esetében a használhatósága is fontos tényező az esztétikus végeredmény mellett. 

Nos, mint azt rövid felsorolásunk is bizonyítja, sokféle, eltérő stílusú kert hozható létre. Azonban a kertépítés egy komoly feladat, és mint minden ilyet, célszerű profi kivitelezőkre bízni, hogy a végeredmény minden szempontból megfeleljen az elvárásainknak, tükrözze elképzeléseinknek, illetve esztétikai szempontból is megegyezzen a megtervezett kerttel. 

0 Tovább

Hűtőszekrény

Mai életünk mindennapi, elengedhetetlen részét képzik a hűtőszekrények, mára olyan természetes számunkra egy ilyen berendezés által nyújtott kényelem, mint például a csapból folyó víz. Természetesen ez nem mindig volt így, még a múlt század közepén a jégszekrények voltak elérhetők, melyeket jéggel feltöltve hűthették az emberek a gyorsan romlandó fogyasztási termékeket, ezek voltak az úgy nevezett vízjéggel, természetes úton hűtő berendezések. Mára természetesen ezek feledésbe merültek, és a technika gyors fejlődésének köszönhetően már rég mindenki az úgy nevezett mesterséges úton hűtő berendezéseket használja, manapság ezeket nevezzük hűtőszekrénynek.

A mai hűtőszekrények választéka nagyon széles, minden méretben, otthoni, vagy akár ipari felhasználásra, az egyszerűbb modellektől kezdve, a fagyasztószekrénnyel kombinált hűtőgépekig megtalálunk mindent. A modern hűtőszekrények jellemzői között már élenjárnak az energiatakarékossági mutatók is, ez az utóbbi két évtizedben az egyik meghatározó vonala lett a fejlesztők számára, hiszen a természettudatos életvitel, a természetóvás, az energiatakarékosság egyre jobban előtérbe kerültek. Ezért, a modern hűtők már kivétel nélkül minimális energiafogyasztásúak. 

Még nem is oly rég, az otthoni hűtőszekrényeket elég nagy gyakorisággal le kellett olvasztani, ami nem volt egy egyszerű folyamat, nos, a modern társaik már mind „No Frost” üzemmódban működnek, azaz nem képződik lerakódott jég bennük, ez által ez az eljárás is feledésbe merült, ezzel is is egyre kényelmesebbé téve a berendezés használatát. Az óriási termékskálán megtalálhatjuk a beépíthető, a „Side by side”, a házibárral ellátott, a jégkása és jégkocka kiadós, illetve számos egyéb funkcionalitású hűtőszekrényeket, a legtöbb modell már kijelzőpanellel is fel van szerelve, mely segítségével könnyen kontrollálhatjuk az összes hűtési folyamatot. 

Itt is, mint más házi elektromos berendezés esetén, mindenkinek megvannak a favorit márkái. Elfogulatlanul annyit lehet kijelenteni, hogy a nagyobb márkák, melyek már régen gyártanak hűtőket, fagyasztókat, biztosan megbízható és jó modelleket kínálnak számunkra. Ide sorolhatók például a Gorenje, a Zanussi, az Electrolux, vagy akár a Whirlpool vagy az LG által gyártott hűtőszekrények.

0 Tovább
123
»

Prezi cikkek

blogavatar

Online megjelenés első lépése - ha írnak rólad.

Utolsó kommentek